NL  FR 

HOME
HOOFDTOERNOOI
JEUGDTOERNOOI
INSIDER CONNECT
UITSLAGEN
DEELNEMERS
MACHINES
LOCATIE
ROUTE EN HOTELS
CONTACT


UPDATES
Info voor het jeugdtoernooi.

Hier volgt de verdere informatie over het BFK2024: Crystallum. Deelname aan het junior kampioenschap is gratis, alsook de ingang voor zijn begeleider. Er dient op voorhand ingeschreven te worden! De maximum leeftijd om hieraan deel te nemen is beperkt tot en met 15 jaar. Deelnemers aan het Junior kampioenschap moeten vergezeld zijn van een ouder. Op moment van inschrijven dient de naam van de begeleider worden ingevuld.

JeugdKwalificatie wordt gespeeld van 11.00-14.00u op zaterdag 20 april 2024.
Bij genoeg inschrijvingen wordt na kwalificatie een halve finale gespeeld.
De jeugd halve finale en finale gaat door tussen 14u30 en 15u30, gevolgd door de prijsuitreiking.
Bij aankomst haal je aan de kassa je gratis spelersbadge af, deze heb je nodig om te kunnen deelnemen.
Na je kwalificatie kan iedereen reeds een medaille ophalen.
Afhankelijk van het aantal inschrijvingen wordt de jeugdcompetitie eventueel in 2 groepen gesplitst. Namelijk tot en met 11 jaar. En vanaf 12 tot en met 15 jaar. Beide groepen hebben dan dus een respectievelijke winnaar!
Dit enkel bij een groot aantal deelnemers.

Kwalificeren gebeurt op 9 flippers (4 ballen/spel), op elk van deze flippers moet gespeeld worden.
Indien een van de 8 spellen niet op tijd gespeeld wordt zal deze score ingevuld worden als zijnde 0. Deel je tijd goed in voor het kwalificeren, om ten laatste 14u30 wordt de speelzone afgesloten en kunnen enkel degenen die zich in de speelzone bevinden nog hun kwalificatiespellen spelen.

Deelnemers van het junior kampioenschap kunnen tijdens hun kwalificatie ook gebruik maken van hun "joker".
Deze joker kan ingezet worden om de score op een van de kwalificatieflippers te verbeteren. Ben je niet tevreden van een score heb je de kans om deze dankzij je joker te verbeteren.
De beste score wordt dan genoteerd, zodat als het tweede spel minder zou zijn je geen extra punten verliest.

De beste 6 spelers gaan door naar hun halve finale om 14u30. De halve finale zal gespeeld worden op 2 kasten met elk 3 spelers (verdeling volgens rangschikking).
De 2 beste spelers per kast in de halve finale gaan dan verder naar de finale.
De finale wordt met 5 ballen gespeeld en 3 Tilt-Warnings. Dit is een spel met 4 spelers op 1 kast. De kast wordt geloot uit de wedstrijdflippers (muv de Elektro-Mechanisch kasten). De winnaar van dit spel mag zich dan de Belgisch Flipperkampioen(e) Junior 2024 noemen.

Belangrijke richtlijnen

1. Een dag voor het BFK wordt er een lijst van 20 kasten meegedeeld met mogelijke kwalificatieflippers (hier op de website).
2. Iedereen is zelf verantwoordelijk voor zijn persoonlijke scorekaart. Wie zijn scorekaart verliest kan niet meer verder kwalificeren.
3. Bij aanvang van de kwalificatie geef je je scorekaart aan de scheidsrechter. Deze start dan altijd een spel op een gekozen kast die vrij is. Je mag zelf geen spel starten! Aan het einde van het spel wordt de score onder jouw toezien genoteerd en geparafeerd door beiden.
4. Er worden geen proefspellen gespeeld op de wedstrijdflippers!
5. Extra ballen worden afgezet, moest er door een of andere fout toch een extra ball gespeeld worden dan mag je met deze bal indien mogelijk de skill shot maken maar de flipper wordt niet aangeraakt tijdens deze extra ball!
6. Er zijn geen backup flippers voorzien.
Bij zware niet op te lossen defecten wordt deze kast uit de scorelijst geschrapt.
Personen die op deze kast gespeeld hebben mogen dit spel dan herspelen op een andere kast naar keuze.
7. Foto s mogen enkel genomen worden buiten de speelzone of met toestemming van de wedstrijdleiding.
8. Jouw score en stand kan je ten allen tijde volgen op een projectiescherm.
8. De kasten zijn ingesteld op 3 tilt-warnings, indien mogelijk.
10. In geval van gelijkstand na kwalificatie, moeten deze spelers spelen op een kast aangeduid door de wedstrijdleiding. Ze moeten dan elk slechts n bal spelen. De speler die de bal het best kan benutten en de hoogste score haalt gaat verder naar de finalerondes.
11. Bij afwezigheid schuift het kwalificatierooster gewoon door en wordt je plaats afgestaan.
12. De flippers worden met respect behandeld en valsspelen is uit den boze! Bij enig vermoeden mag de scheidsrechter direct overgaan tot diskwalificatie zonder betwisting. Schade aan de kast wordt aangerekend. (Glasbreuk=175EURO)
13. Tijdens het BFK geldt er een nultolerantie voor agressie tegen de flipperkasten, er wordt maximum 1 waarschuwing gegeven afhankelijk van de situatie! Na deze waarschuwing volgt er een directe diskwalificatie door de scheidsrechter of wedstrijdleiding. Vele van de flippers komen uit een privecollectie of werden met zorg in orde gezet of komen gewoonweg nieuw uit de doos en dienen daar dus ook naar behandeld te worden.
14. Wordt er door een fout van de kast(bvb 2 ballen in de shooterlane of iets dergelijks) een speler bevoordeeld, dan wordt het hele spel opnieuw gestart. Deze regel is ook van kracht gedurende de finales, wordt 1 finalist bevoordeeld dan wordt het gehele 4-player spel opnieuw gestart. Elke speler die op dit moment aan het spelen is behoudt zijn originele score, de beste score van de twee telt.
15. Indien de bal vastzit op het speelveld, zal de scheidsrechter de kast openen en de bal terug in de shooter lane plaatsen.
16. Een technisch defect kan je melden bij de wedstrijdleiding en wordt in de mate van het mogelijke direct opgelost.
17. Een beslissing van de wedstrijdleiding kan niet betwist worden!

SUCCES!!
Het BFK-team


Copyright BFB    2012-2019