NL  FR 

HOME
HOOFDTOERNOOI
JEUGDTOERNOOI
GCS
UITSLAGEN
DEELNEMERS
LIVESTREAM
LOCATIE
ROUTE EN HOTELS
CONTACT


UPDATES
JEUGDUPDATE + REGISTRATION 01/02/2017!


Info voor het hoofdtoernooi.

Hier volgt de verdere informatie over het BFK2017: the Elimination dat plaatsvindt op zaterdag 15 april 2017.

De kwalificatie wordt van 9.00u tot 19.00u gespeeld.
In het uurrooster vindt u terug wanneer elke ronde gespeeld zal worden.

Deelnemers van het BFK 2017 dienen zich eerst in te schrijven op de website vanaf 01/02/2017. Daar moet je een tijdsslot kiezen waarin je wenst te kwalificeren. Maximum 12 spelers kunnen per tijdslot spelen. Enkel een tijdslot met nog open plaatsen zal kunnen gekozen worden op moment van registratie.

Ingeschreven deelnemers aan het BFK moeten zich de dag zelf aanmelden aan de kassa waar je consumptiebonnen en een spelersbadge ontvangt.
Deze spelersbadge verschaft je toegang tot de Retro Arena en battlezone.
Inschrijven op het kampioenschap zelf is niet mogelijk als de vooraf bepaalde limiet van 120 mannelijke deelnemers bereikt is op de website!
Spelers die tussen 09.00-10.00u spelen kunnen binnen vanaf 08.45u, spelers van latere uren verwelkomen we graag vanaf 09.00u!Kwalificeren gebeurt op 7 flippers (3ballen/spel) voor de mannen en voor de vrouwen op 5 flippers (4ballen/spel), op elk van deze flippers moet gespeeld worden. Iedereen heeft slechts 1 kans om te kwalificeren.

Bij inschrijving heb je keuze uit volgende tijdsslots:
09-10u
10-11u
11-12u
12-13u
13-14u
14-15u
15-16u
16-17u
17-18u
18-19u

Dames kunnen zich kwalificeren naar keuze op volgende momenten: 09u-13u en 17u-18u.

Indien een van de 7 spellen niet op tijd gespeeld wordt zal deze score ingevuld worden als zijnde 0. Deel je tijd goed in om te kwalificeren, om ten laatste 19u00(mannen) of 18u00(vrouwen) wordt de speelzone afgesloten en kunnen enkel degenen die zich in de speelzone bevinden nog hun kwalificatiespel uitspelen, let erop dat u uw kwalificatie-uur niet mist!
10min voor je kwalificatie-uur dien je je verplicht aan te melden bij de wachtplank. Wie zich niet aanmeldt net voor zijn speeluur kan de deelname geweigerd worden. Dit is om een vlotte vooruitgang van de wedstrijd te kunnen verzekeren.

De eerste 32 mannelijke spelers kwalificeren zich voor de volgende rondes.
Gekwalificeerden 1-4 gaan meteen door naar de halve finale, spelers 5-12 gaan direct naar de Championship scramble en spelers 13-32 vechten nog voor 8 plaatsen die ze kunnen verdienen in de Elimination round

Afhankelijk van het aantal inschrijvingen bij de vrouwen gaan bij een lagere deelnemersgroep de eerste 4 dames door naar de finale OF volgt er een ook ruimere opzet met een Elimination round bij een grotere deelnemersgroep.De Elimination round wordt in 4 groepen van telkens 5 personen gespeeld die spelen voor 8 plaatsen in de kwartfinale en worden ingedeeld als volgt:
Speler Groep A Groep b Groep c Groep d
1 Q29 Q30 Q31 Q32
2 Q25 Q26 Q27 Q28
3 Q21 Q22 Q23 Q24
4 Q17 Q18 Q19 Q20
5 Q13 Q14 Q15 Q16

Groep A speelt tegen Groep C en groep b tegen groep D.
Deze groepen blijven onderling spelen tot als er in totaal nog maar 8 spelers overblijven (4 uit A+C en 4 uit B+D) want bij verlies lig je meteen uit de elimination round.
Spelvoorbeeld: speler 1 uit groep A & C starten tegen elkaar.
Speler 1A wint en speelt daarna tegen 2C, als hij dit spel ook wint speelt hij tegen 3C. Indien 3C wint ligt 1A eruit en speelt 3c tegen 2a.
Als 2A wint van 3C, daarna van 4C én 5C wil dit zeggen dat er nog 4 spelers overblijven en deze allen doorgaan naar de championship scramble (in dit voorbeeld dus spelers 2a, 3A, 4A & 5A).

Indien speler 1 van een groep in de elimination round alle spellen wint gaat hij meteen door naar de scramble ronde en spelen de overige 4 spelers 1 spel van 3 ballen waarvan de 3 beste spelers doorgaan naar de championship scramble.
De scramble wordt gespeeld met 16 spelers. 8 uit de kwalificatie (plaats 5 tot en met 12) en de 8 beste uit de Elimination.
De beschrijving die volgt is voor één scramble.

Een Scramble bestaat uit 5 ronden.
Per ronde worden de spelers onderverdeeld in 4 groepen met 4 spelers per groep.

Per ronde speelt elke groep één spel op een kast die toegewezen wordt. De volgorde in dewelke de spelers zullen moeten spelen, zal aangegeven worden op het informatiescherm (zie ook Scramble Game Layout).
Per spel krijgen de spelers punten toegewezen: 10 punten voor de eerste, 6 punten voor de tweede, 3 punten voor de derde en 1 punt voor de vierde.

In de eerste ronde worden de spelers ingedeeld volgens hun kwalificatie positie (Q01-Q32, zie Scramble Game Layout).
In de tweede t.e.m. de vijfde ronde worden de groepen gevormd in functie van het resultaat van de spelers (zie Scramble Game Layout).
Na 5 ronden worden de behaalde punten per speler opgeteld. De rankschikking wordt dan bepaald door het aantal punten die iedere speler behaald heeft, rekening houdend met volgende regels:
- De top 8 van de spelers die zich kwalificeerden krijgen extra Scramble punten als beloning voor hun behaalde kwalificatie plaats: 8 punten voor de eerste, 7 punten voor de tweede, enz … tot één punt voor de achtste.
- Indien een speler vroegtijdig de Scramble moet verlaten, wordt deze niet vervangen maar krijgt deze speler één punt per nog te spelen spel.
- Bij ex aequo wordt het verschil gemaakt door de kwalificatie positie (een speler met een betere kwalificatiepositie zal een betere Scramble positie bekomen bij ex aequo).

Kwartfinale:
Deze wordt gespeeld met de 8 beste spelers van de scramble ronde. De Kwartfinale is een head to head “shootout-round”. DWZ dat er slechts 1 spel gespeeld wordt waarvan de winnaar doorgaat. De 4 winnaars plaatsen zich voor de halve finale.

Halve finale:
De eerste 4 spelers uit de Championship Scramble en de eerste 4 gekwalificeerden spelen een klassieke BFK-finale ronde.
Zo spelen 4 spelers 1 spel op dezelfde kast waarvan de 2 beste per groep doorgaan naar de finale.
De Groep wordt zoals volgt ingedeeld.

Positie GROEP A Groep B
1 Scramble #4 KWALificant #4
2 Q #2 Q #2
3 SCRAMBLE #3 Kwalificant #3
4 Q #1 Q #1
De vrouwen finale zal plaatvinden om 23u10 en is een best of 3 finaleronde zoals gespeeld op het belgian open pinball. De eerste 3 gekwalificeerden mogen dan elk een finaleflipper kiezen. De winnares van deze spellen mag zich dan de Belgisch FlipperKampioene 2017 noemen.

De finaleronde voor de mannen wordt opgesteld uit de 4 winnaars van de halve finale. Deze 4 worden door loting ingedeeld in de finale. Deze finale zal plaatsvinden om 23u30 en is een best of 3 finaleronde zoals gespeeld op het Belgian open Pinball. De winnaar van deze 3 spellen mag zich dan de Belgisch FlipperKampioen 2017 noemen.

Belangrijke richtlijnen

1. Een dag voor het BFK wordt er een lijst van 20 kasten meegedeeld met mogelijke kwalificatieflippers.
2. Iedereen is zelf verantwoordelijk voor zijn persoonlijke scorekaart. Wie zijn scorekaart verliest kan niet meer verder kwalificeren.
3. Bij aanvang van de kwalificatie geef je je scorekaart aan de scheidsrechter. Deze start dan altijd een spel op een gekozen kast die vrij is. Je mag zelf geen spel starten! Aan het einde van het spel wordt de score onder jouw toezien genoteerd en geparafeerd door beiden.
4. Er worden geen proefspellen gespeeld op de wedstrijdflippers!
5. Extra ballen worden afgezet, moest er door een of andere fout toch een extra ball gespeeld worden dan mag je met deze bal indien mogelijk de skill shot maken maar de flipper wordt niet aangeraakt tijdens deze extra ball!
6. Er zijn geen backup flippers voorzien.
Bij zware niet op te lossen defecten wordt deze kast uit de scorelijst geschrapt.
Personen die op deze kast gespeeld hebben mogen dit spel dan herspelen op een andere kast naar keuze.
7. In de speelzone worden enkel wedstrijdspelers toegelaten!
het aantal deelnemers in de speelzone wordt ter plekke bepaald door de scheidsrechter. Spelers die niet aan het spelen zijn moeten plaatsnemen buiten de speelzone.
8. Er wordt niet in groepen gespeeld en er mogen geen tips aan elkaar gegeven worden tijdens het spel. Dit leidt tot directe diskwalificatie.
9. Foto’s mogen enkel genomen worden buiten de speelzone of met toestemming van de wedstrijdleiding.
10. Jouw score en stand kan je ten allen tijde volgen op een groot projectiescherm.
11. De kasten zijn ingesteld op 1 tilt-warning, indien mogelijk.
12. In geval van gelijkstand na kwalificatie, moeten deze spelers spelen op een kast aangeduid door de wedstrijdleiding. Ze moeten dan elk slechts één bal spelen. De speler die de bal het best kan benutten en de hoogste score haalt gaat verder naar de finalerondes.
13. Een onschuldige kinderhand zal de finale flippers loten.
14. Bij afwezigheid schuift het kwalificatierooster gewoon door en wordt je plaats afgestaan.
15. Wie afvalt in de championship scramble ronde of Elimination round wordt ingedeeld naar zijn prestatie in deze ronde, bij gelijkstand wordt de kwalificatie gebruikt om de plaats te bepalen..
16. De flippers worden met respect behandeld en valsspelen is uit den boze! Bij enig vermoeden mag de scheidsrechter direct overgaan tot diskwalificatie zonder betwisting. Schade aan de kast wordt aangerekend. (Glasbreuk=175EURO)
17. Tijdens het BFK geldt er een nultolerantie voor agressie tegen de flipperkasten, er wordt maximum 1 waarschuwing gegeven afhankelijk van de situatie! Na deze waarschuwing volgt er een directe diskwalificatie door de scheidsrechter of wedstrijdleiding. Vele van de flippers komen uit een privecollectie of werden met zorg in orde gezet of komen gewoonweg nieuw uit de doos en dienen daar dus ook naar behandeld te worden.
18. Wordt er door een fout van de kast(bvb 2 ballen in de shooterlane of iets dergelijks) een speler bevoordeeld, dan wordt het hele spel opnieuw gestart. Deze regel is ook van kracht gedurende de finales, wordt 1 finalist bevoordeeld dan wordt het gehele 4-player spel opnieuw gestart. Elke speler die op dit moment aan het spelen is behoudt zijn originele score, de beste score van de twee telt.
19. Indien de bal vastzit op het speelveld, zal de scheidsrechter de kast openen en de bal terug in de shooter lane plaatsen.
20. Een technisch defect kan je melden bij de wedstrijdleiding en wordt in de mate van het mogelijke direct opgelost.
21. Een beslissing van de wedstrijdleiding kan niet betwist worden!

SUCCES!!
Het BFK-team


Copyright BFB    2012-2017