NL  FR 

HOME
HOOFDTOERNOOI
JEUGDTOERNOOI
GCS
UITSLAGEN
DEELNEMERS
MACHINES
LOCATIE
ROUTE EN HOTELS
CONTACT


UPDATES
MACHINES 20/04/2018!


Info voor het hoofdtoernooi.

Hier volgt de verdere informatie over het BFK2018: the Qualificatin Madness dat plaatsvindt op zaterdag 21 april 2018.

De kwalificatie wordt van 9.00u tot 19.00u gespeeld.
In het uurrooster vindt u terug wanneer elke ronde gespeeld zal worden.

Deelnemers van het BFK 2018 dienen zich eerst in te schrijven op de website vanaf 01/02/2018. Daar moet je een tijdsslot kiezen waarin je wenst te kwalificeren. Maximum 12 spelers kunnen per tijdslot spelen. Enkel een tijdslot met nog open plaatsen zal kunnen gekozen worden op moment van registratie.

Ingeschreven deelnemers aan het BFK moeten zich de dag zelf aanmelden aan de kassa waar je consumptiebonnen en een spelersbadge ontvangt.
Deze spelersbadge verschaft je toegang tot de kwalificatiezone.
Inschrijven op het kampioenschap zelf is niet mogelijk als de vooraf bepaalde limiet van 120 mannelijke deelnemers bereikt is op de website!
Spelers die tussen 09.00-10.00u spelen kunnen binnen vanaf 08.45u, spelers van latere uren verwelkomen we graag vanaf 09.00u!Kwalificeren gebeurt op 7 flippers (3ballen/spel) voor de mannen en voor de vrouwen op 5 flippers (4ballen/spel), op elk van deze flippers moet gespeeld worden. Iedereen heeft slechts 1 kans om te kwalificeren.

Bij inschrijving heb je keuze uit volgende tijdsslots:
09-10u
10-11u
11-12u
12-13u
13-14u
14-15u
15-16u
16-17u
17-18u
18-19u

Dames kunnen zich kwalificeren naar keuze op volgende momenten: 09u-13u en 17u-18u.

Indien een van de 7 spellen niet op tijd gespeeld wordt zal deze score ingevuld worden als zijnde 0. Deel je tijd goed in om te kwalificeren, om ten laatste 19u00(mannen) of 18u00(vrouwen) wordt de speelzone afgesloten en kunnen enkel degenen die zich in de speelzone bevinden nog hun kwalificatiespel uitspelen, let erop dat u uw kwalificatie-uur niet mist!
10min voor je kwalificatie-uur dien je je verplicht aan te melden bij de wachtplank. Wie zich niet aanmeldt net voor zijn speeluur kan de deelname geweigerd worden. Dit is om een vlotte vooruitgang van de wedstrijd te kunnen verzekeren.

De eerste 28 mannelijke spelers kwalificeren zich voor de volgende rondes.

Afhankelijk van het aantal inschrijvingen bij de vrouwen gaan bij een lagere deelnemersgroep (minder dan 16) de eerste 4 dames door naar de finale OF volgt er een ook ruimere opzet met een Qualification Madness round bij een grotere deelnemersgroep.Mannen:

De Qualification Madness #1 bestaat uit de beste 28 gekwalificeerden van de kwalificatieronde.
Deze personen spelen tussen 20:00-22:30 de 1ste Qualification Madness ronde op 6 kasten en 3 ballen.
Vijf van deze kasten zijn afkomstig uit de kasten die gebruikt werden tijdens de kwalificatie van de juniors/vrouwen, de 6de kast wordt door loting bepaald uit de MAIN kasten.

Ook hier staat een wachtplank opgesteld, sinds je ook alle kasten moet spelen raden we iedereen aan om ten allen tijde zo snel mogelijk de kasten gespeeld te hebben daar je maar 2,5u hebt om ze allen te spelen.

De beste spelers uit de algemene kwalificatie krijgen nog een nader te bepalen puntenvoordeel in deze ronde.
Uit de Qualifcation Madness #1 gaan de 8 beste spelers door naar Qualification Madness #2.

In Qualification Madness #2 wordt er op 3 flippers gespeeld die geloot worden uit de 12 beschikbare flippers.
Deze staan ook afgesteld op 3 ballen per spel.
De 8 spelers hebben hier tijd voor van 22:30-23:30 en dien er voor te zorgen dat ze al hun spellen gedurende dit uur hebben gespeeld.

Hieruit wordt bepaald welke 4 spelers in de finale van het Belgisch FlipperKampioenschap 2018 zullen strijden om de titel van Belgisch FlipperKampioen.

Vrouwen:

Indien het aantal vrouwelijke deelnemers hoger is dan 16, spelen de 8 beste vrouwen een Qualifcation Madness #2 ronde om te bepalen welke 4 vrouwen een plek verdienen in de finaleronde.De vrouwen finale zal plaatvinden om 22u00 en is een best of 3 finaleronde zoals gespeeld op het belgian open pinball. De eerste 3 gekwalificeerden mogen dan elk een finaleflipper kiezen. De winnares van deze spellen mag zich dan de Belgisch FlipperKampioene 2018 noemen.

De mannen finale wordt opgesteld uit de 4 winnaars van de Qualification Madness #2.
In de finale kiezen de drie beste spelers uit QM#2 een flipper die ze willen spelen waarachter de 4de speler kiest in welke volgorde deze gespeeld zullen worden.
Spellen in de finale worden gespeeld op 3 ballen maar met drie tilt warning indien mogelijk.

Deze finale zal plaatsvinden om 23u45 en is een best of 3 finaleronde zoals gespeeld op het Belgian open Pinball.
De winnaar van deze 3 spellen mag zich dan de Belgisch FlipperKampioen 2018 noemen.

Belangrijke richtlijnen

1. Een dag voor het BFK wordt er een lijst van 20 kasten meegedeeld met mogelijke kwalificatieflippers. Dit op de website.
2. Iedereen is zelf verantwoordelijk voor zijn persoonlijke scorekaart. Wie zijn scorekaart verliest kan niet meer verder kwalificeren.
3. Bij aanvang van de kwalificatie geef je je scorekaart aan de scheidsrechter. Deze start dan altijd een spel op een gekozen kast die vrij is. Je mag zelf geen spel starten! Aan het einde van het spel wordt de score onder jouw toezien genoteerd en geparafeerd door beiden.
4. Er worden geen proefspellen gespeeld op de wedstrijdflippers!
5. Extra ballen worden afgezet, moest er door een of andere fout toch een extra ball gespeeld worden dan mag je met deze bal indien mogelijk de skill shot maken maar de flipper wordt niet aangeraakt tijdens deze extra ball!
6. Er zijn geen backup flippers voorzien.
Bij zware niet op te lossen defecten wordt deze kast uit de scorelijst geschrapt.
Personen die op deze kast gespeeld hebben mogen dit spel dan herspelen op een andere kast naar keuze.
7. In de speelzone worden enkel wedstrijdspelers toegelaten!
het aantal deelnemers in de speelzone wordt ter plekke bepaald door de scheidsrechter. Spelers die niet aan het spelen zijn moeten plaatsnemen buiten de speelzone.
8. Er wordt niet in groepen gespeeld en er mogen geen tips aan elkaar gegeven worden tijdens het spel. Dit leidt tot directe diskwalificatie.
9. Foto’s mogen enkel genomen worden buiten de speelzone of met toestemming van de wedstrijdleiding.
10. Jouw score en stand kan je ten allen tijde volgen op een groot projectiescherm.
11. De kasten zijn ingesteld op 1 tilt-warning, indien mogelijk.
12. In geval van gelijkstand na kwalificatie, moeten deze spelers spelen op een kast aangeduid door de wedstrijdleiding. Ze moeten dan elk slechts één bal spelen. De speler die de bal het best kan benutten en de hoogste score haalt gaat verder naar de finalerondes.
13. Een onschuldige kinderhand zal de finale flippers loten.
14. Bij afwezigheid schuift het kwalificatierooster gewoon door en wordt je plaats afgestaan.
15. Wie afvalt in de championship Qualification Madness round wordt ingedeeld naar zijn prestatie in deze ronde, bij gelijkstand wordt de kwalificatie gebruikt om de plaats te bepalen..
16. De flippers worden met respect behandeld en valsspelen is uit den boze! Bij enig vermoeden mag de scheidsrechter direct overgaan tot diskwalificatie zonder betwisting. Schade aan de kast wordt aangerekend. (Glasbreuk=175EURO)
17. Tijdens het BFK geldt er een nultolerantie voor agressie tegen de flipperkasten, er wordt maximum 1 waarschuwing gegeven afhankelijk van de situatie! Na deze waarschuwing volgt er een directe diskwalificatie door de scheidsrechter of wedstrijdleiding. Vele van de flippers komen uit een privecollectie of werden met zorg in orde gezet of komen gewoonweg nieuw uit de doos en dienen daar dus ook naar behandeld te worden.
18. Wordt er door een fout van de kast(bvb 2 ballen in de shooterlane of iets dergelijks) een speler bevoordeeld, dan wordt het hele spel opnieuw gestart. Deze regel is ook van kracht gedurende de finales, wordt 1 finalist bevoordeeld dan wordt het gehele 4-player spel opnieuw gestart. Elke speler die op dit moment aan het spelen is behoudt zijn originele score, de beste score van de twee telt.
19. Indien de bal vastzit op het speelveld, zal de scheidsrechter de kast openen en de bal terug in de shooter lane plaatsen.
20. Een technisch defect kan je melden bij de wedstrijdleiding en wordt in de mate van het mogelijke direct opgelost.
21. Een beslissing van de wedstrijdleiding kan niet betwist worden!

SUCCES!!
Het BFK-team


Copyright BFB    2012-2018